Mainos
Mainos

HUS keskeytti potilassiirrot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on keskeyttänyt tälle päivälle suunnitellut potilassiirrot. Varautumista joukkoirtisanoutumisiin jatketaan muuten tänäänkin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS varautuu vielä tänään tehyläisten hoitajien joukkoirtisanoutumiseen. Varautuminen jatkuu, kunnes sopimus on allekirjoitettu, kertoi Huomenta Suomessa tänä aamuna vieraillut HUS:n varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen.

- Potilassiirrot on toistaiseksi keskeytetty. Potilassiirrot voidaan käynnistää tarpeen vaatiessa nopeasti uudelleen, varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen kertoi.

Suojelutyöhön tarvittavista hoitajista on HUS:n alueella tavoitettu vasta osa. Kutsuja suojelutyöhönkin jatketaan tänään niin kauan, kunnes tehyläisten uusi työehtosopimus on allekirjoitettu. Viikonloppu oli ongelmallinen aika tavoittaa hoitajia. Määräyksiä annettiin sata viikonloppuna. Suojelutyöhön tarvitaan 700 hoitajaa.

Jos Tehy-sopu syntyy, leikkaustoiminta käynnistyy parissa päivässä.

- Kovin suurta lisäystä leikkausjonoihin ei tästä tule, jos tilanne palaa normaaliin tänään, Kivinen kertoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot