Mainos
Mainos

HUS kiivastui MV-julkaisulle: Käytti luvatonta kuvaa rasistisin motiivein

HUS on ryhtynyt toimenpiteisiin saadakseen MV-julkaisun julkaiseman kuvan pois levityksestä. Kuvaa on HUS:n mukaan käytetty Huslabista kertovassa uutisessa luvatta, väärässä asiayhteydessä ja rasistisin motiivein.

Internetissä levitettävä MV-julkaisu teki kuluvan viikon maanantaina Huslabia koskevan jutun, jossa annettiin ymmärtää, että Huslabissa vahingossa käytettyjä neuloja käyttänyt sairaanhoitaja olisi tummaihoinen maahanmuuttaja.

MV-julkaisu oli HUS:n tiedotteen mukaan poiminut satunnaisesti HUS:n esitteestä tummaihoisen hoitajan kuvan kuvituskuvaksi. Hoitajan silmät oli peitetty, mutta hän oli tunnistettavissa kuvatekstiin liitetyn linkin kautta.

HUS painottaa, että esitteellä ja siinä olevalla henkilöllä ei ole mitään tekemistä Huslabin tapauksen kanssa. HUS:n mukaan kuvaa oli käytetty väärässä asiayhteydessä ja ilman HUS:n lupaa.

HUS on myös ottanut yhteyttä poliisiin ja kertoo miettivänsä keinoja, jolla MV-julkaisu saataisiin poistamaan kuva ja myöntämään tekemänsä virheen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme