Mainos
Mainos

Hus: Lapinlahdesta luovutaan

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus luopuu Lapinlahden sairaalasta näillä näkymin vuoden 2006 alussa. Silloin psykiatrinen sairaanhoito keskitetään Hesperian sairaalaan, jonka peruskorjauksen on tarkoitus valmistua vuoden 2005 aikana.

Päätös Lapinlahden sairaalasta luopumisesta oli yksimielinen, tosin siitä keskusteltiin paljon. Hallituksen jäsenet totesivat, että sama päätös on tehty jo toissa kesänä, jolloin päätettiin peruskorjata Hesperian sairaalan päärakennus ja siirtää koko aikuispsykiatria sinne.

Hesperian sairaalan päärakennus tyhjennetään kokonaan tämän vuoden aikana ja toiminta siirretään väliaikaisesti muualle. Peruskorjaus alkaa ensi vuoden alussa.

Husin vuokrasopimus Lapinlahden sairaalasta olisi päättymässä tämän vuoden lopussa, mutta sitä jatketaan Hesperian korjauksen vuoksi parilla vuodella.

- Sen jälkeen on rakennuksen omistajan, Helsingin kaupungin asia, mitä se päättää sairaalan rakennuksella tehdä, Husin investointi- ja kehittämisjohtaja Anne Priha sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme