Mainos
Mainos

Hus maksaa Medi-Helin lääkintätoimen kustannukset

Kopterin päivystävät lääkärit ovat Husin palveluksessa, mutta lentäjät Medi-Heli ry:n palveluksessa.

Hus maksaa Medi-Helin lääkintätoimen kustannukset

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on vuoden alussa ottanut vastuulleen alueensa lääkärihelikopteri Medi-Helin lääkintätoimen kustannukset. Kopterin päivystävät lääkärit ovat Husin palveluksessa, mutta lentäjät Medi-Heli ry:n palveluksessa. Yhdistys vastaa myös Medi-Helin tukikohdista, lentotoiminnasta sekä tukipalveluista. Yhteistyössä on mukana myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, joka antaa toimintaan lentoavustajan.

Käytännössä koptereiden toiminta ei Virran mukaan muutu millään tavalla. Yksikkö päivystää tukikohdassaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Samat lääkärit jatkavat päivystämistä ja valtaosa lääkäreistämme on jo aiemmin ollut Husin palveluksessa, sanoo Medi-Helin lääkinnällisestä toiminnasta vastaava osastonlääkäri Janne Virta.

Sen sijaan ensihoidon kehittämiselle ja tutkimustyölle järjestely avaa uusia mahdollisuuksia, uskoo Virta. Hän uskoo, että Helsingin yliopisto ja Hyks pystyvät tarjoamaan ainutlaatuista ensihoitokoulutusta, johon kuuluu mahdollisuus työskennellä niin Helsingin ensihoitoyksikön lääkäriambulanssissa kuin lääkärihelikopterissakin. Yhteistyön myötä lääkärihelikopteritoiminta nivoutuu entistä vankemmin julkiseen erikoissairaanhoitoon.

Lentotoiminnan rajoitukset jatkunevat Virran arvion mukaan vielä pari viikkoa. Hän toivoo kuitenkin, että Ilmailulaitos kumoaisi asettamansa rajoitukset mahdollisimman pian.

- Lentoon lähdetään tällä hetkellä valoisaan aikaan, ja muuna aikana tehtävät hoidetaan ambulansseilla. Säärajoitukset estävät tähän aikaan vuodesta yölennot usein muutenkin, joten Ilmailulaitoksen lisärajoitukset eivät juurikaan vaikuta toimintaa, toteaa Virta.

Rajoitusten syynä on Ilmailulaitoksen ja lento-operaattorin välinen tulkintaero uusien koptereiden suunnistuslaitteista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme