Mainos
Mainos

Hus muutoksiin MRSA-epidemian takia

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri siirtää ehkä huuli-suulakihalkiokeskuksen ja käsikirurgian klinikan pois Töölön sairaalasta, jossa MRSA-tilanne on pahin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) varautuu rakenteellisiin muutoksiin kesällä pahentuneen MRSA-epidemian takia. Hus tutkii muun muassa mahdollisuuksia siirtää huuli-suulakihalkiokeskus ja käsikirurgian klinikka pois Töölön sairaalasta, jossa MRSA-tilanne on pahin. Hus selvittää myös erillisten haavanhoitokeskuksen ja palovammayksikön perustamista.

Husin hallitus päätti tänään kokouksessaan, että MRSA:n torjuntasuunnitelma resurssilaskelmineen on valmis lokakuun alkuun mennessä.

- Mielestäni ilman rakenteellisia muutoksia tästä ei selvitä, kommentoi ylilääkäri Ville Valtonen. Husin hallituksen puheenjohtaja Taito Pekkarinen lupaa ratkaisuja jo lokakuussa.

Husin alueella on tänä vuonna havaittu jo yli 330 MRSA-tapausta. Pelkästään heinäkuussa tartuntoja ilmeni 80.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme