Mainos
Mainos

HUS:n tutkimusrahasotkusta myös kavallussyyte

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tutkimusrahasotkuista on nostettu lisää syytteitä. Muun muassa jo aiemmin virkarikossyytteen saanut ylilääkäri saa syytteen myös törkeästä kavalluksesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on nostanut lisää syytteitä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tutkimusrahasotkuista.

Jo aiemmin virkarikossyytteen saanut ylilääkäri joutuu syytteeseen myös törkeästä kavalluksesta. Lisäksi syyte tulee naisen lähimpänä esimiehenä toimineelle ylilääkärille, jota epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteet liittyvät kansainvälisten lääkeyritysten Husille antamiin tutkimusrahoihin. Kalskeen mukaan kavallussyytteen saanut lääkäri jätti tilittämättä HUS:lle osan sille kuuluvista varoista. Lääkäri on nyt eläkkeellä.

Jutussa tehtiin uusi syyteharkinta, koska tutkinnanjohtaja ei ollut tyytyväinen aiempaan ratkaisuun. Siinä poliisin epäilyt laajasta tutkimusrahojen väärinkäytöstä näivettyivät.

Hus sai viitteitä tutkimusrahoihin liittyvistä väärinkäytöksistä vuonna 2001 ja teki itse rikosilmoituksen. Sairaanhoitopiiri arveli kärsineensä keplottelussa lähes miljoonan euron tappiot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot