Mainos
Mainos

Hus palkkaa hoitajia Filippiineiltä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ja Opteam ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka tarkoituksena on hankkia hallitusti ja suunnitellusti kokemuksia filippiiniläisten sairaanhoitajien rekrytoimisesta Husiin. Pilottihankkeessa rekrytoidaan 20 filippiiniläistä sairaanhoitajaa töihin HYKS-sairaanhoitoalueelle, Operatiiviseen tulosyksikköön.

- Viime vuosina henkilöstövajaus on koskettanut erityisesti Hyksin päivystäviä sairaaloita. Nyt rekrytoitavat sairaanhoitajat tullaan sijoittamaan leikkaus- ja vuodeosastohoitotyöhön, toteaa Hyksin henkilöstöjohtaja Kirsi Sillanpää.

Hankkeen suunnittelussa ovat mukana Hyksin Tehyn ja Superin edustajat.

Varautuminen ulkomailta tapahtuvaan rekrytointiin ja toimintamallin luominen siihen on osa kokonaisuutta, jolla Hus pyrkii turvaamaan osaavan työvoiman saannin myös tulevina vuosina. Ikärakenteen muutoksen vuoksi käytettävissä oleva työvoima Suomessa vähenee, ja samaan aikaan hoidettavien määrä todennäköisesti kasvaa.

Yliopistosairaalassa on totuttu monista eri maista tulleisiin työtovereihin, mutta siitä huolimatta ulkomaiseen rekrytointiin halutaan lähteä maltillisesti ja hyvin valmistellen. Pilottihankkeessa Husin kumppaneina ovat Opteam ja Laurea. Opteamilla on rekrytointi- ja koulutuskeskuksia Filippiineillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot