Mainos
Mainos

HUS purkaa jonoja ostopalveluja lisäämällä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri joutuu ehkä purkamaan kärjistynyttä jonotilannettaan lisäämällä ostopalveluja, maksusitoumuksia ja vuokratyövoimaa.

Yhteistyötä voidaan lisätä HUS:n alueen sisällä niin, että helsinkiläisiä leikataan Tammisaaressa ja Porvoossa.

Ääritilanteessa potilaita voitaisiin joutua lähettämään jopa ulkomaille leikattavaksi, ellei vuosi sitten päättynyttä sopimusta ilta- ja lauantaityöstä saada pikaisesti uusittua. Esimerkiksi neurokirurgisia leikkauksia ei ole riittävästi saatavilla ostopalveluinakaan Suomesta.

HUS:n varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen ei kuitenkaan usko, että tällaiseen tilanteeseen joudutaan. Hänen mukaansa kaikilla on myös vahva tahto saada sopimus aikaan.

- Tarkoitus on virittää oma toiminta sellaiseksi, että tällaista vaihtoehtoa ei tarvitse käyttää. Paras ratkaisu on, että oma väki, joka tuntee potilaat, hoitaa myös leikkaukset.

HUS:n hallitus pohti sakkouhkaan johtanutta jonotilannettaan tänään. Stakesin keräämien tietojen mukaan sairaanhoitopiirissä oli elokuun lopulla 2200 potilasta joutunut jonottamaan laittoman pitkään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme