Mainos
Mainos

Hus-raportti: Päällekkäisyyksiä karsittava

Hus-selvitysryhmä esittää väliraportissaan, että sairaanhoitopiirin ylikapasiteettia purettaisiin ensi vuoden aikana ja päivystystä vähennettäisiin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin perustaminen ei poistanut tarpeeksi erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päällekkäisyyksiä Helsingissä, vaikka näin toivottiin. Husin, Helsingin sekä sosiaali- ja terveysministeriön selvitysryhmä esittääkin väliraportissaan, että ylikapasiteettia puretaan ensi vuoden aikana yleissisätautien, keuhkosairauksien, sukupuolitautien ja suun erikoissairaanhoidossa. Muilla aloilla päällekkäisyyksiä on onnistuttu purkamaan 12 miljoonalla eurolla vuodessa.

Ryhmä esittää myös päivystyksen vähentämistä ja sen keskittämistä kahteen kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteiseen päivystyspisteeseen. Husin päivystyspisteiden tarpeellista lukumäärää selvitetään vielä.

Kolmen miehen selvitysryhmä luovutti väliraportin peruspalveluministeri Eva Biaudet'lle. Loppuraportti sen tulee antaa viimeistään tammikuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme