Mainos
Mainos

Hus sai huomautuksen virkojen lainvastaisesta täytöstä

Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Hus täytti virkojaan vastoin lakia, katsoo eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja. Hän antaa asiasta huomautuksen Husin hallitukselle ja entiselle toimitusjohtajalle.

Pajuojan mukaan varatoimitusjohtajien virat täytettiin ilman hakumenettelyä vuonna 2007.

Husin hallitus päätti myös uusien johtajanvirkojen perustamisesta vuosina 2007 ja 2008. Virat pantiin vain sisäiseen hakuun.

Tehdyt päätökset olivat tuolloin voimassa olleen Husin hallintosäännön mukaisia. Pajuojan mukaan hallintosääntöä on sittemmin muutettu lainmukaiseksi.

Apulaisoikeusasiamies muistuttaa, että viranhaltijalain mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakua. Julkinen haku turvaa hallinnon tasapuolisuutta ja uskottavuutta, kun kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus kilpailla viroista yhdenvertaisesti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot