Mainos
Mainos

HUS:ssa neljä sikainfluenssapotilasta hengityskoneessa

Meilahden sairaala Helsingissä on päättänyt siirtää ennalta sovittuja leikkauksia sikainfluenssan vuoksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) mukaan Meilahden sairaalan teho-osastolla on jo nyt neljä vaikeaa sikainfluenssapotilasta, joiden hoito kestänee hengityskoneessa useita viikkoja. HUS arvioi, että tehohoitoa tarvitsevia influenssapotilaita tulee lähiaikoina lisää.

Sairaala varautuu uusiin influenssapotilaisiin siirtämällä ainakin kuukaudella eteenpäin niitä ennalta sovittuja leikkauksia, joiden jälkeen tarvitaan tehohoitoa. Tällaisia ovat esimerkiksi sydänleikkaukset ja suuret verisuonileikkaukset.

Sairaala haluaa näin varmistua siitä, että sillä on tehohoitopaikkoja käytettävissä nuorille hyväennusteisille influenssakeuhkokuumepotilaille.

HUS:n mukaan se saattaa jatkossa tarkistaa myös päivystysleikkausten kriteerejä.

Myös Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa siirretään joitakin kiireettömiä kirurgisia toimenpiteitä. Jatkossa saatetaan joutua tarkistamaan myös päivystysleikkausten kriteerejä.

HUS ilmoittaa suoraan niille potilaille, joiden leikkauksia se joutuu siirtämään.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme