Mainos
Mainos

Hus: Vastasyntyneitä sydänleikkauksiin Ruotsiin

Upsalan yliopistollisen sairaalan juhtaja sanoo, että olemme aiemmin saaneet apua Suomesta ja nyt annamme mielellään vastavuoroisesti apua.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri suunnittelee kuljettavansa sydänleikkauksia tarvitsevia vastasyntyneitä Ruotsiin, mikäli hoitajien joukkoirtisanoutuminen toteutuu. Husin varatoimitusjohtajan Seppo Kivisen mukaan tämä liittyy sairaanhoitopiirin varasuunnitelmaan, jossa kiireellinen hoito erikoistapauksissa voitaisiin järjestää.

Husilla on jo ennestään puitesopimus, jonka perusteella sydänleikkauksia tarvitsevia pieniä lapsia voi kesäaikana kuljettaa leikkaushoitoon Göteborgiin, jos hoito Suomessa ei henkilökunnan vuoksi ole ollut mahdollista. Tällaiseen tilanteeseen ei ole toistaiseksi jouduttu.

Etenkin Lastenklinikka joutuisi hoitajien mahdollisen joukkoirtisanoutuminen johdosta Kivisen mukaan suuriin vaikeuksiin, sillä lastensairaalan sairaanhoitajista yli 70 prosenttia on kirjoittanut nimensä irtisanomislistaan.

Lauantain Hufvudstadsbladet puolestaan kertoi Upsalan, Lundin ja Huddingen sairaaloiden valmiudesta ottaa leikkaushoitoon vastaan suomalaisia lapsia.

- Olemme aiemmin saaneet apua Suomesta ja nyt annamme mielellään vastavuoroisesti apua, toteaa vastasyntyneiden osaston johtaja Uwe Ewald Upsalan yliopistollisesta sairaalasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme