Mainos
Mainos

Husin alueella jo yhdeksällä lapsella narkolepsia

Tämän vuoden aikana jo yhdeksän lasta on saanut narkolepsiadiagnoosin Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa (Hyks). Kuusi lasta odottaa tutkimuksiin pääsyä.

Lastenneurologian yksikössä on lisätty lääkärivoimaa näiden lasten tutkimiseen ja hoitoon.

Aiemmin koko maassa lasten narkolepsiatapauksia on todettu keskimäärin kolme vuodessa ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella keskimäärin nollasta kahteen.

Kun lapsen narkolepsiadiagnoosi varmistuu, hän saa päiväväsymyksen hoitoon piristäviä lääkkeitä. Lihasjännityksen pettämiseen eli katapleksiaoireisiin on myös omat lääkkeensä. Alkuvaiheessa lääkärissä täytyy käydä tiheästi, jotta lapselle löydetään sopiva lääkitys.

Hyksissä ei ole meneillään omaa tutkimushanketta lasten narkolepsiasta. Sen sijaan asiantuntijat ovat mukana selvittämässä narkolepsian ja sikainfluenssarokotteen mahdollista yhteyttä viranomaisten toiveiden mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietoon on tähän mennessä tullut koko maasta yhteensä 19 lasten narkolepsiaepäilyä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot