Mainos
Mainos

Husin tutkimusrahasotkusta syyte lääkärille

Syyttäjän mukaan eläkkeelle jäänyt apulaisylilääkäri on syyllistynyt törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen. Rahoja ei kuitenkaan käytetty vääriin tarkoituksiin.

Valtionsyyttäjä Päivi Hirvelä on nostanut syytteen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Husin, tutkimusrahojen väärinkäyttöön liittyvässä jutussa.

Hirvelä katsoo, että jo eläkkeelle jäänyt apulaisylilääkäri on syyllistynyt törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen. Sotkussa on kyse kansainvälisten lääkeyritysten antamista tutkimusrahoista, joita keuhkolääkäri syyttäjän mukaan hallinnoi omavaltaisesti. Valtionsyyttäjän mukaan varoja ei kuitenkaan käytetty väärin eikä lääkärin menettelystä aiheutunut Husille tai lääkeyrityksille taloudellista vahinkoa.

Jutussa oli epäiltynä lääkärin lisäksi kolme sairaalan johtoportaan jäsentä. Heidän osaltaan syytteitä ei nosteta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot