Mainos
Mainos

Huttu-Juntunen uusisi työsuojelulainsäädäntöä

Seuraavan hallituksen olisi perattava koko työsuojelulainsäädäntö, esittää sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen. Kiireisimmin olisi ajanmukaistettava työturvallisuuslaki. Uusia työsuojeluongelmia on noussut esiin erityisesti kasvavalla palvelusektorilla.

-Loppuunpalaminen, kiire, henkinen pahoinvointi ja työyhteisöongelmat saavat uusia muotoja ja aiheuttavat kasvavia kustannuksia, ministeri huomautti Vasemmistoliiton työsuojeluseminaarissa Helsingissä tänään.

Työsuojeluhallinto ja -viranomaiset tarvitsisivat nyt riittävän järeän ja modernin välineistön, jolla puuttua uudentyyppisiin ongelmatilanteisiin. Uudistukset kuitenkin edellyttävät työmarkkinaosapuolilta joustavaa ja ennakkoluulotonta yhteistyötä, Huttu-Juntunen katsoi.

Hän muistutti, että 1990-luvulla parantuneet työsuojelun tunnusluvut selittyvät paitsi olojen todellisella kohenemisella myös sillä, että irtisanomis- ja saneerausuhkien oloissa ongelmista ei ole uskallettu puhua.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme