Mainos
Mainos

Huttu-Juntunen vastustaa terveydenhuollon yksityistämistä

Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.) painottaa julkisten, verovaroin rahoitettujen terveyspalvelujen tärkeyttä. Hän sanoo tämänpäiväisessä Turun Sanomien haastattelussa, että niillä taataan parhaiten kansalaisten tasavertainen terveydenhuolto asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta.

-Missään, missä on kokeiltu erilaisia yksityisiä järjestelmiä palvelujen tuottamiseksi, ei ole onnistuttu. Esimerkiksi Englannissa lähdettiin 1980-luvulla yksityistämään kaikkea, mutta nyt sielläkin ollaan ottamassa askeleita takaisin, sanoo Huttu-Juntunen.

Huttu-Juntusen mukaan verorahoitus ja kansalaisten tasavertaisuus ovat suomalaisen terveydenhuollon "kiveen hakattuja teesejä.". Kolmantena yhtä keskeisenä periaatteena hän pitää sitä, että terveyspalvelujen järjestäminen on paikallishallinnon eli kuntien asia. Hän huomauttaa, että lain kirjain ei estä yksityistämistä, mutta lainsäätäjän tarkoitus tuskin on ollut että kunta ei itse tuottaisi juuri mitään palveluja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme