Mainos
Mainos

Huumausainerikosten määrä kasvussa

Poliisin tietoon on tullut alkuvuoden aikana enemmän huumerikoksia kuin viime vuonna. Alaikäisten huumekokeiluihin yritetään nyt puuttua sakotuksen sijaan syyttäjän puhuttelulla.

Huumausainerikosten määrä on jälleen kääntynyt nousuun.Poliisin tietoon tuli tammi-kesäkuun aikana runsaat 7600 huumerikosta. Vuotta aiemmin luku oli kolmesataa vähemmän.Viime vuonna huumerikosten määrä väheni ensi kertaa pitkään aikaan, mutta nyt tilanne on siis päinvastainen.

Huumekokeilut aloitetaan usein jo varsin nuorena. Alle 18-vuotiasta, kiinnijäänyttä ensikertalaista ei enää ole pakko sakottaa, vaan syyttäjä voi ottaa tämän puhutteluun. Mukana puhuttelussa ovat nuoren vanhemmat, sosiaalityöntekijä ja poliisi.

Puhuttelussa on ollut koko maassa vajaat 200 nuorta puolitoista vuotta sitten voimaan tulleen lain jälkeen. Valtionsyyttäjä Leena Metsäpellon mukaan suurin osa puhuttelutapauksista on koskenut hasiksen kokeilukäyttöä.

Puhuttelujen vaikutuksista nuorten huumeidenkäytön jatkumiseen ei vielä ole tietoa. Nuorisorikostoimikunta on kuitenkin ehdottanut, että puhuttelun käyttö laajennettaisiin muihinkin rikoksiin ja myös yli 18-vuotiaisiin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme