Mainos
Mainos

Huumeet Helsingin syksyisten ravintolaryöstöjen taustalla

Helsingin rikospoliisi on selvittänyt kaksi viime syksynä sattunutta aseellista törkeää ravintolaryöstöä. Toinen ryöstö tehtiin syyskuussa Puistolassa ja toinen lokakuussa Tapanilassa. Molempien tekojen taustalla olivat huumeet.

Ravintola Noppa ryöstettiin 22. syyskuuta 2002, ja ryöstäjä sai käsiaseella uhaten saaliikseen pienen summan rahaa. Teon on tunnustanut vuonna 1979 syntynyt toimeton mies. Häntä avusti kolme muuta henkilöä, joista kaksi oli naisia. Poliisin mukaan teon syynä olivat heroiinivelat sekä uuden huume-erän hankinta.

Sama tekijä oli asialla 12. lokakuuta, kun hän yritti ryöstää ravintola Kurdon Tapanilassa. Myyjä kuitenkin pakeni takahuoneeseen, eikä tekijä saanut avatuksi eikä otetuksi kassaa mukaansa. Ryöstöyrityksen aikana tekijä oli uhkaillut myös ampuma-aseella naisasiakasta, mutta ei onnistunut ottamaan tämän lompakkoa. Ulkona sivulliset yrittivät pysäyttää tekijän, jolloin syntyi käsikähmä. Tämän jälkeen aseensa pudottanut mies pääsi pakoon. Tekijällä oli avustajanaan nainen. Ase tunnistettiin eräästä espoolaisesta asunnosta varastetuksi, ja tutkimusten mukaan se oli ladattuna molempien rikosten aikana.

Tekoihin syyllisiksi epäiltyinä on vangittuna kaksi henkilöä, ja kaksi muuta on tutkintavankeudessa muusta syystä. Rikokset selvisivät poliisien omien tutkimusten perusteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme