Mainos
Mainos

Huumeiden käyttäjiä rangaistaan yhä herkemmin

Yhä suurempi osa huumausainerikoksista on käyttörikoksia, mikä on johtanut sakotuskäytännön yleistymiseen.

Huumausainerikoksista langetettujen rangaistusten määrä on lisääntynyt tuntuvasti muutaman viime vuoden aikana. Huumausainerikoksista tuomittiin vuonna 2004 lähes 11 800 rangaistusta, mikä on peräti 44 prosenttia enemmän kuin vuonna 2000.

Yhä suurempi osa huumausainerikoksista on käyttörikoksia, mikä on johtanut sakotuskäytännön yleistymiseen. Samaan aikaan käräjäoikeuksissa käsiteltävien huumausainerikosten määrä on vähentynyt.

Muutoksen taustalla on vuoden 2001 syksyllä voimaan tullut lakiuudistus. Se mahdollisti huumeiden käyttöön tai vähäisten huumemäärien hallussapitoon syyllistyneiden sakottamisen ilman tuomioistuinkäsittelyä.

Tiedot ilmenevät Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreesta julkaisusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot