Mainos
Mainos

Huumeiden käyttö arkipäiväistynyt - myyjällä on kasvot

Koululaisten suhtautuminen huumeisiin on arkipäiväistynyt, sanoo rikoskomisario Jarmo Keskitalo Helsingin poliisin huumerikosyksiköstä. Hänen mukaansa huumekokeilut ovat arkipäiväistymisen ohella samaan aikaan lisääntyneet. Keskitalon mukaan huumeet ovat nykyisin myös helpommin saatavilla.

- Kouluyhteisöissä se tarkoittaa sitä, että aine saadaan yleensä tutun kautta. Myyjällä ja hankkijalla on kasvot. Kouluyhteisöissä yleensä tunnetaan henkilö, joka on huumeiden kanssa tekemisissä, ja kenen kautta aineita saa.

Keskitalon mukaan huumekauppaa ei kuitenkaan käydä koulun käytävillä. Samalla käyttökin tapahtuu vapaammassa ympäristössä. Keskitalon mukaan huumeiden hankinnassa vain mielikuvitus on rajana.

- Kysyntä luo tarjonnan. Aineita ei kaupattaisi, jos ei olisi kysyntää. Kanavat kyllä syntyy, etsivä löytää. Esimerkiksi amfetamiinia tuodaan Baltian maista, hasista Keski-Euroopasta ja aina Marokosta asti.

Tutkimusten mukaan huumeiden pariin ajaudutaan sosiaalisen taustan vuoksi, päihdekäytön tai viihdekäytön kautta.

- Kenestä sitten tulee ongelmakäyttäjä? Se on monen asian summa. Siihen ei ole yksittäistä selittäjää. Myös kohtalolla on oma merkityksensä, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut rikoskomisario Jarmo Keskitalo.

Katso rikoskomisario Jarmo Keskitalon haastattelu: (Huomenta Suomi 8.11.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot