Mainos
Mainos

Huumeiden käyttö Suomessa EU:n alhaisimpia

Huumeiden käyttö on Suomessa EU-maiden alhaisinta luokkaa. YK:n huumeiden vastaisena päivänä julkistetun tutkimuksen mukaan vajaat 100 000 suomalaista käyttää tai on kokeillut huumeita.

Huumeiden käyttö ja kokeilu on Suomessa EU-maiden alhaisinta luokkaa. Suomessa huumeita käytetään Ruotsin jälkeen unionimaista vähiten. Suomi seurailee kuitenkin muun Euroopan jalanjälkiä myös huumeiden käytön suosiossa.

Huumeiden käyttö ja kokeilu on meilläkin lievässä nousussa. Sosiaali- ja terveysministeriön tämänpäiväisessä tilaisuudessa YK:n huumeiden vastaisena päivänä kävi ilmi, että Euroopassa huumetilanne on nopeasti heikkenemässä. Etenkin Keski- ja Itä-Euroopassa huumeita käytetään yhä enemmän ja ongelmakäyttö alueella liittyy erityisesti opiaatteihin.

YK:n mukaan maailmalla huumeiden käyttö on enemmän nousussa kuin tasaantumaan päin. Vuosituhannen vaihteessa huumeiden käyttäjiä tai kokeilijoita arvioitiin olleen noin 185 miljoonaa, joista enin osa oli ollut tekemisissä kannabiksen kanssa. EU:ssa kannabiskokeiluja ja -käyttöä harrasti noin 15 miljoonaa henkeä, joista suomalaisia oli vajaat 100 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme