Mainos
Mainos

Huumeiden käyttö tasaantumassa Suomessa

Joka kahdeksas suomalainen on joskus kokeillut kannabista.

Yhä harvempi nuori kokeilee huumeita. Käyttö ja haitat ovat silti korkeammalla tasolla kuin 1990-luvun alussa. Tämä käy ilmi Stakesissa toimivan kansallisen huumausaineiden seurantakeskuksen raportista, jossa tarkastellaan huumetilanteen kehitystä vuodelta 2005 sekä vuoden 2006 alusta.

Kahtena viime vuonna alle 25-vuotiaista 18 prosenttia ilmoitti käyttäneensä joskus elämässään kannabista, kun taas vastaava osuus aikaisempina vuosina oli noin 25 prosentin luokkaa.

Joka kahdeksas suomalainen on joskus kokeillut kannabista. Kokeilijoiden määrä on pysynyt suunnilleen samana koko 2000-luvun alkupuoliskon. Kiinnostus huumeiden käyttöön vähenee selvästi iän lisääntyessä.

Huumeiden ongelmakäyttäjät ovat poikkeuksellisen syrjäytyneitä. Viime vuonna päihdehuollon huumeasiakkaista 62 prosenttia oli työttömiä ja 12 prosenttia asunnottomia. Kaksi kolmasosaa oli suorittanut vain peruskoulun.

Suomen huumausainemarkkinoilla esiintyy erityisesti kannabistuotteita, amfetamiinia, ekstaasia, buprenorfiinia ja bentsodiatsepiini-lääkevalmisteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot