Mainos
Mainos

Huumekokeilut yhä yleisempiä

Huumekokeilut ovat kääntyneet jälleen nousuun, kertoo tuore selvitys.

Sosiaali- ja terveysministeriön Stakesin koko väestölle suunnattu huumekysely paljastaa, että huumeita on kokeillut 12 prosenttia vastaajista. Muutaman vuoden takaisessa vastaavassa selvityksessä huumekokeilunsa tunnusti 10 prosenttia suomalaisista.

Huumekokeilut ovat Stakesin mukaan lisääntyneet etenkin 20-29-vuotiaiden ikäryhmässä. Tämänikäisistä miehistä joka kolmas ja naisista joka neljäs on joskus kokeillut kannabista. Muista huumeista amfetamiinin käyttö sekä lääkkeiden huumekäyttö ovat edellisestä kyselystä kasvaneet ja ekstaasi nostanut tilastollisesti eniten suosiotaan.

Huumekokeilujen kasvu näytti vuosituhannen alussa jo taittuneen, mutta nyt ne ovat kääntyneet taas lievään nousuun. Varsinaisiksi huumeiden käyttäjiksi kyselyyn vastanneista paljastui prosentti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot