Mainos
Mainos

Huumekuskeja yhä enemmän liikenteessä

Huumeiden vaikutuksen alaisena ajaminen lisääntyy Suomessa.

Tapausten määrä kasvoi vuosina 1977-2007 kahdeksantoistakertaiseksi. Ilmiötä selittää osin myös uusi laki, joka asettaa nollatoleranssin huumeille liikenteessä. Sen laajuudesta ei ole kuitenkaan varmuutta, sillä tilastot kuvaavat ainoastaan poliisin nappaamien huumekuskien osuutta.

Huumekuskiksi epäiltyjen veri- ja virtsanäytteistä löytyy useimmiten amfetamiineja sekä bentsodiatsepiineja.

Kaikista epäillyistä huumerattijuopoista 90 prosenttia oli miehiä. Naisten suhteellinen osuus kuitenkin lähes kaksinkertaistui tutkimusaikana. Huumekuskit ovat myös yhä nuorempia.

Kansanterveyslaitoksen tuoreessa tutkimuksessa käytettiin rekisteriaineistoa, joka sisälsi kaikki epäillyt huumerattijuopumustapaukset vuosilta 1977-2007.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot