Mainos
Mainos

Huumekuskien määrä lisääntynyt reilusti Helsingin liikenteessä

Huumeiden vaikutuksen alaisena ajavien määrä on noussut puolella Helsingin liikenteessä viime vuodesta. Kesäkuun loppuun mennessä poliisi otti kiinni 188 rattijuoppoa, ja joka viidennessä tapauksessa epäiltiin huumeiden käyttöä. Määrässä on kasvua 55,6 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Kaikkiaan Helsingin poliisin tietoon tuli alkuvuonna 417 liikenneonnettomuutta eli 29 onnettomuutta vähemmän kuin viime vuonna. Liikenteessä on kuollut kahdeksan henkilöä. Viime vuonna vastaavaan aikaan kuolleita oli kolme vähemmän.

Heinäkuun puoleenväliin mennessä tapahtuneissa onnettomuuksissa loukkaantuneita oli alkuvuonna 71. Vaikeasti vammautui kuusi henkilöä, joista kolme oli pyöräilijää. Pyöräonnettomuuksissa loukkaantui 19, kun viime vuonna loukkaantuneita oli 11.

Eniten ovat vähentyneet jalankulkuonnettomuudet. Jalankulkijoita loukkaantui tänä vuonna 10, kun vuosi sitten luku oli 12.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme