Mainos
Mainos

Huumepotilaat nuoria aikuisia, huumekuolemat lisääntyneet

Huumekuolemien määrä on kasvanut. Sairaaloissa toissavuonna hoidetuista huumepotilaista valtaosa oli 20–35-vuotiaita.

Tiedot ilmenevät Huumetilanne Suomessa 2013 -raportista.

Sairaaloissa hoidettiin vuonna 2012 noin 6 000 asiakasta huumeriippuvuuden tai muun huumesairauden takia. Kaksi kolmasosaa asiakkaista oli 20–35-vuotiaita. Kolmasosa hoidetuista oli naisia. Sairaaloissa hoidettujen huumeasiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti 2000-luvun puolivälistä lähtien.

Opioidikorvaushoidossa oli vuonna 2011 noin 2 400 asiakasta. Huumeasiakkaita hoidetaan lisäksi sosiaalihuollon erityispalveluissa.

Päihdehuollon huumeasiakkailla sekakäyttö on edelleen yleistä. Päihdehoitoon hakeutuneista asiakkaista 58 prosenttia kertoi käyttäneensä ongelmallisesti vähintään kolmea eri päihdettä vuonna 2012. Suurin osa huumeasiakkaista oli ollut jo aiemmin päihdehoidossa (87 %) ja käyttänyt huumeita myös pistämällä (74 %).

Huumekuolemien määrä on kasvanut. Vuonna 2011 Tilastokeskuksen kuolinsyytilaston mukaan huumeisiin kuoli 197 henkilöä, kun vuonna 2010 vastaava luku oli 156.

Vuoden 2013 kouluterveyskyselyn mukaan peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaista 9 prosenttia oli ainakin kerran elämässään kokeillut laittomia huumeita. Lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista 13 prosenttia ja ammatillisten oppilaitosten 1. ja 2. vuoden opiskelijoista 21 prosenttia oli kokeillut laittomia huumeita.


Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot