Mainos
Mainos

Huumeriippuvaisten hoidosta hyviä kokemuksia

Huumeriippuvaisten aiempaa joustavammasta hoidosta on saatu hyviä kokemuksia Varsinais-Suomessa. Ideana on, että narkomaanit saavat juuri heidän tilanteeseensa sopivaa hoitoa: osa käy lähinnä hakemassa lääkkeensä terveyskeskuksesta, osa on intensiivisessä laitoshoidossa.

Lääkäri Antti Mikkonen TYKSin addiktiopoliklinikalta kertoo korvaushoidossa olevien potilaiden määrän kasvaneen jatkuvasti. Nyt hoidossa on jo noin kaksi kolmasosaa sairaanhoitopiirin alueella asuvista opioidien eli esimerkiksi heroiinin ongelmakäyttäjistä. Luku on suomalaisittain harvinaisen suuri ja vastaa yleiseurooppalaista keskitasoa.

Sosiaali- ja terveysministeriön uusi asetus opioidiriippuvaisten hoidosta tuli voimaan helmikuussa. Se mahdollistaa hoito-ohjelman räätälöimisen aiempaa joustavammin. Tavoitteena on välttää ylipitkiä hoitojonoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot