Mainos
Mainos

Huumeriippuvaisten hoidosta hyviä kokemuksia

Huumeriippuvaisten aiempaa joustavammasta hoidosta on saatu hyviä kokemuksia Varsinais-Suomessa. Ideana on, että narkomaanit saavat juuri heidän tilanteeseensa sopivaa hoitoa: osa käy lähinnä hakemassa lääkkeensä terveyskeskuksesta, osa on intensiivisessä laitoshoidossa.

Lääkäri Antti Mikkonen TYKSin addiktiopoliklinikalta kertoo korvaushoidossa olevien potilaiden määrän kasvaneen jatkuvasti. Nyt hoidossa on jo noin kaksi kolmasosaa sairaanhoitopiirin alueella asuvista opioidien eli esimerkiksi heroiinin ongelmakäyttäjistä. Luku on suomalaisittain harvinaisen suuri ja vastaa yleiseurooppalaista keskitasoa.

Sosiaali- ja terveysministeriön uusi asetus opioidiriippuvaisten hoidosta tuli voimaan helmikuussa. Se mahdollistaa hoito-ohjelman räätälöimisen aiempaa joustavammin. Tavoitteena on välttää ylipitkiä hoitojonoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme