Mainos
Mainos

Huumerikollisuus kasvanut tuntuvasti

Keskusrikospoliisin arvion mukaan törkeät huumausainerikokset ja niihin liittyvä rikollisuus on lisääntynyt Suomessa kymmenen prosenttia edellisvuoteen verratuna.

Huumerikollisuus on tuntuvassa kasvussa.

Törkeät huumausainerikokset ja niihin liittyvä rikollisuus on kasvanut tuntuvasti, kertoo keskusrikospoliisi tänään Kaleva-lehdessä. Poliisi on arvioinut humausainerikosten lisääntyneen kymmenen prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Luku perustuu KRP:n ja tullin keräämiin tietoihin. Tilastot julkistetaan ensi viikolla.

Yleisimmin käytettävien hasiksen ja amfetamiinin takavarikot ovat kasvaneet merkittävästi. Myös apteekkimurrot ovat lisääntyneet rajusti, ja lääkkeiden sekakäytön arvellaan kasvaneen. Huumausainerikokset ovat KRP:n mukaan myös aiempaa keskitetympiä. Suomeen arvioidaan pesiytyneen noin 50-60 huumeliigaa, joista suurin osa on poliisin mukaan ulkomaalaisia.

Rikollisjengien otteet ovat myös koventuneet. Poliisi kertoo, että huumeliigojen keskinäisiä välienselvittelyjä on hoideltu jopa aseilla ja räjähteillä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme