Mainos
Mainos

Huumerikosten säännöksiä aiotaan täsmentää

Oikeusministeriön ehdotus huumausainerikosten säännöksistä on tällä hetkellä lausuntokierroksella.

Oikeusministeriö aikoo täsmentää huumausainerikosten säännöksiä. Tarkoituksena on, että rikoslakiin lisättäisiin uusi säännös törkeän huumausainerikoksen edistämisestä.

Huumausainerikoksen edistämisellä tarkoitetaan huumeen laitonta valmistusta, viljelyä sekä tuontia tai vientiä varten tapahtuvaa välineiden ja tarvikkeiden kuljettamista. Taustalla on oltava tieto siitä, että kuljetettuja tarvikkeita käytetään huumerikokseen. Ehdotuksen mukaan rangaistavaksi tulisi myös huumausainerikoksen edistämisen yritys.

Törkeästä huumausainerikoksen edistämisestä voitaisiin tuomita vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta vankeutta. Myös yritys olisi rangaistavaa. Oikeusministeriön ehdotus on tällä hetkellä lausuntokierroksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot