Mainos
Mainos

Huumetesti poliisikoulutuksen ehdoksi

Poliisiksi hakeutuville tulee pakollinen päihdetesti. Päihdetesti sisältyy huomenna eduskunnalle annettavaan lakiesitykseen poliisikoulutuksesta. Samalla muutetaan poliisihallintolakia ja poliisilakia.

Esityksen mukaan poliisin perustutkintokoulutukseen hakeutuva olisi velvollinen osallistumaan päihdetestiin ennen koulutukseen hyväksymistä. Oppilaskokelaalta testattaisiin alkoholin, huumeiden ja lääkeaineiden käyttö. Poliisin perustutkintoa suorittava olisi velvollinen osallistumaan oppilaitoksen määräyksestä päihdetestiin myös koulutuksen ja siihen liittyvän harjoittelun aikana, jos on perusteltua aihetta epäillä poliisikokelaan esiintyvän päihtyneenä koulutuksessa tai harjoitteluun liittyvässä työssä.

Lakiesityksessä ehdotetaan myös, että poliisin ylijohto voisi valtion turvallisuuden ylläpitämiseksi tai valtakunnallisen erityistilanteen hoitamiseksi määrätä poliisikokelaille myös muita tehtäviä kuin poliisille kuuluvia tehtäviä. Edellytyksenä on, että kokelaalla on riittävä koulutus. Käytännössä tämä merkitsee, että edellytyksenä on kenttä- ja hälytystoiminnan opintojakson suorittaminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme