Mainos
Mainos

Huumorikisojen suosio kestää

Suomalaiset rakastavat kilpailemista. Mitä hullumpi laji, sitä varmemmin osanottajia riittää. Tämän suven osalta esimerkiksi Tartsani-huudon MM-kisat ovat jo takana, mutta vielä riittää kisoja.

Maailmalla tunnetuimpia suomalaislajeja ovat eukonkanto, ilmakitaransoitto ja suopotkupallo, joissa kaikissa kisaillaan MM-titteleistä.  

Jalkapallon ympärille on syntynyt sen seitsemän kisaa. Hyrynsalmen suopotkupallo on suurin tapahtumista, mutta huumoria koetellaan myös Reiskan MM-kisoissa, jossa nappulakengät vaihtuvat Reino- tai Aino-tossuihin.

– Hyrynsalmelle on tulossa 250 joukkuetta. Suon vetovoima kestää, vakuuttaa järjestäjien edustaja Miia Huovinen.

Utajärvellä pelattava Mutafutiksen SM-kisa täydentyy puolestaan tänä vuonna Soap Soccerin SM-kisalla.

Vetovoima ei tunnu laantuneen Sonkajärven eukonkantomittelössäkään, joka järjestetään heinäkuun alussa.

– Koskaan aiemmin ei tässä vaiheessa ole ollut yli viittäkymmentä paria tulossa, savolaiskunta Sonkajärven kulttuurisihteeri Eero Pitkänen kertoo.

Eukonkannon kanssa samaa ikäluokkaa MM-kisana edustaa Ilmakitaransoiton MM-kisa. Kaveriporukan vitsistä liikkeelle lähtenyt tapahtuma kerää osallistujia ympäri maailmaa elokuun lopulla Ouluun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme