Mainos
Mainos

Huvipuistoilla pyyhkii hyvin

Suomalaiset käyttävät entistä enemmän rahaa huvipuistoihin. Muiden Pohjoismaiden tasoon on kuitenkin vielä matkaa. Suomessakin huvipuistot lisääntyvät ja laajenevat jatkuvasti. Samalla kilpailu asiakkaista kiristyy.

Huvipuistoilla menee hyvin, ainakin pikkuisen paremmin kuin viime vuonna. Suomen suurimpiin huvipuistoihin on virrannut yhteensä lähemmäs kolme miljoonaa kävijää. Parannusta viime vuoteen on kymmenisen tuhatta. Plussatuloksesta tämä ei kuitenkaan välttämättä kerro. Suuri osa uusista kävijöistä on nimittäin kulkenut Kouvolan Tykkimäen ja Helsingin Linnanmäen ilmaisten sisäänpääsyjen kautta.

- Meillähän tilikausi päättyy vuoden loputtua, sitten me vasta näemme tämän vuoden tuloksen, mutta kyllä me uskomme, että tämä on ollut kannattavaa myös Lasten päivän säätiölle, arvioi Lasten päivän säätiön toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Ilmainen sisäänpääsy on uusin kikka viihdekilpailussa. Suomalaiset huvittelevat yhä enemmän, vanhempina ja suuremmalla budjetilla.

Parhaiten kävijäkisassa ovat tänä kesänä pärjänneet Linnanmäki, Tykkimäki ja Wasalandia. Edellisvuoden tasolla ovat pysyneet Särkänniemi ja Naantalin Muumimaailma. Kävijöitään ovat menettäneet Mikkelin Visulahti, Tervakosken Puuhamaa sekä hännänhuippuna Kalajoen Juku-jukumaa.

Kilpailu kiristyy entisestään kun puistoja rakennetaan lisää. Tuorein tulokas on Pohjanmaalle noussut Power Park, viidentoista laitteen moottoriurheilupuisto, joka aikoo laajeta muun muassa läheisen Wasalandian reviirille.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.09.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme