Mainos
Mainos

Hydrologi: Talvitulviin syytä varautua jatkossakin

Etelä-Suomen joissa on parhaillaan käsillä tulvahuippu. Lämmin sää, lumien sulaminen ja runsaat vesisateet ovat saaneet etelärannikon joet tulvimaan. 


Suomen ympäristökeskuksen johtava hydrologi Bertel Vehviläinen kertoo, että yleensä tähän aikaan tulvia tavataan Lounais-Suomessa.

– Tähän almanakan aikaan aika harvoin meillä on täällä tulvia. Yleensä se on lounainen Suomi, missä on tähän aikaan sulanut ja vaikutukset ovat näkyneet, mutta nyt tässä on myös Etelä-Suomi ja Etelä-Pohjanmaa sulana.

Hydrologi Vehviläinen kertoo, että etelärannikon järvet sen sijaan ovat edelleen nousussa ja tulvahuippua vasta odotetaan.

– Etelärannikon järvet ovat vielä nousussa varmasti viikonlopun yli. Pienehköt järvet nousevat vielä aika reippaasti, mutta isommat vähän hillitymmin.

Vehviläisen mukaan niin sanottujen talvikuukausien tulviin on syytä varautua jatkossakin.

– Ei tämä tulvatilanne nyt täysin poikkeuksellinen ole. Pari vuotta sitten joulukuussa oli samanlainen tilanne. Kyllä tähän saadaan tulevaisuudessakin tottua.

Pahoilta tulvavahingoilta on ainakin toistaiseksi vältytty.

– Pari pientä tietä on poikki, mutta ei mitään sen suurempaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme