Mainos

Hygieniaosaamisella kysyntää

Lähes 50 000 elintarviketyöntekijää hankki viime vuonna hygieniaosaamistodistuksen. Määrä ylitti selvästi elintarvikeviraston asettaman tavoitteen. Tavoitteena oli, että osaamistodistuksen hankkisi hygieniaosaamisvelvoitteen ensimmäisenä vuotena noin 17 000 elintarviketyöntekijää.

Vuosien 2003-2007 arvioidaan 200 000 elintarviketyöntekijän hankkivan osaamistodistuksen. Todistuksen jo hankkineista yli 90 prosenttia sai todistuksen testin perusteella. Lopuille todistukset myönnettiin tutkinnon tai koulutuksen perusteella.

Elintarvikeviraston hyväksymät osaamistestaajat järjestivät ympäri Suomen yli 3 000 testitilaisuutta. Eniten testejä järjestettiin suurkeittiöissä työskenteleville, mutta hyvänä kakkosena seurasivat elintarviketeollisuuden ja kaupan työntekijät. Elintarvikeviraston saaman palautteen mukaan testiä ja testausta ei ole koettu liian vaativaksi. Elintarvikehygienian perusasioiden hyvä hallinta auttaa myös testissä pärjäämisessä.

Opetushallitus ja sosiaali- ja terveysministeriö suosittelevat, että elintarvikealan opiskelijat suorittaisivat hygieniaosaamistestin jo opintojen alkuvaiheessa, sillä ilman osaamistodistusta voi opiskelijoiden hakeutuminen alan töihin ja työharjoitteluun opiskelun aikana vaikeutua.

Hygieniaosaamiseen sisältyvä testaus on yksi tärkeä osa hygieniaosaamisen järjestelmää, mutta se sisältää paljon muutakin kuin pelkän testauksen. Hygieniaosaamisella tarkoitetaan kaikkien elintarviketyöntekijöiden jatkuvaa tietojen ja taitojen päivittämistä osana omavalvontaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot