Mainos
Mainos

Hyksin lääkärien lahjusepäilyt poliisin harkinnassa

Helsingin poliisin talousrikostutkijat selvittävät väitteitä, joiden mukaan Helsingin yliopiston professorit ja Hyksin johtavat lääkärit olisivat syyllistyneet lahjus- ja muihin talousrikoksiin. Tutkinta sai alkunsa nimettömästä ilmiannosta, joka poliisin lisäksi on tehty ainakin yhdelle tiedotusvälineelle.

Poliisi aikookin selvittää antaako ilmianto aihetta esitutkintaan. Yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja sairaanhoitopiirin johtohenkilöt kertovat, että lahjusepäilyt tulivat heille täytenä yllätyksenä. Johtoportaissa ei tiedetä keihin tai mihin yksiköihin rikosepäilyt kohdistuvat.

Poliisi tutkii mm. erityisvaltionosuuksien epäselvyyksiä ja laskutusväärinkäytöksiä. Hyks saa evo-rahoja vuosittain runsaat 200 miljoonaa markkaa. Lisäksi tutkitaan sairaalan laitehankintojen ja tutkimusohjelmien rahoitusta.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun lääkärien väitetty korruptio on johtamassa rikostutkintaan.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot