Mainos
Mainos

Hyksissä vältetään tartuntoja kättelykiellolla

(Kuva: Lehtikuva)

Hyksissä alkoi kampanja jossa turhaa kättelyä sairaalassa vältetään. Mikrobit leviävät kosketuksen kautta henkilöstä toiseen, sairaalassa erityisesti taudinaiheuttajat. Kättelykiellolla halutaan välttää tautien siirtyminen potilailta lääkäreihin ja toisiin potilaisiin.

Hyksin infektiosairauksien klinikan osastoylilääkäri Veli-Jukka Anttila kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että lääkäri on yleensä se joka vie taudin potilaalta toiselle.

- Yleensä voi sanoa, että lääkärit on niitä sairaalahygieenisten toimien viimeinen linnake. Sitten kun lääkärit saadaan oppiman, voi sanoa, että muut ovat jo oppineet siihen mennessä, Anttila toteaa.

Anttila kertoo, että osa lääkäreistä on kuitenkin jo vuosia vältellyt turhaa kättelyä sairaalassa.

- Koko kampanjahan ei tarkoita ehdotonta kättelykieltoa. Joskushan potilaan koskettamien ja kättely voi olla se tärkein terapeuttinen toimenpide. Mutta silloinkin pitää muistaa käyttää käsihuuhteita ennen kuin tapaan seuraavan potilaan.

Anttila korostaa, että käsihuuhteiden käyttö on tärkein osa hygieniaa. Tämän lisäksi työaikana tulisi ottaa sormukset ja kellot pois ja muistaa suojakäsineiden käyttö. Suurin osa mikrobeista leviää kosketuksen kautta, vain pieni osa on ilman tai pisaroiden välityksellä leviäviä.

Kampanjan taustalla ei alun perin ollut sikainfluenssa vaan se suunniteltiin jo ennen pandemiauhkaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot