Mainos
Mainos

Hylkeenpoikanen pelastettiin haavilla Helsingin Eteläsataman edustalta

Helsingin pelastuslaitos sai pääsiäissunnuntaina eteensä hylkeenpelastustehtävän, kun hylkeenpoikanen löytyi rantautuneena Valkosaaresta Eteläsataman edustalla.

-Kai ne ovat niin hölmöjä, että ne puskevat maalle, kertoo ylipalomies Tommy Kontula Helsingin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta.

Valkosaari on pieni saari Olympiaterminaalin edustalla, ja siellä pitää majapaikkaansa pursiseura.

Kontula ei osaa sanoa, kuka oli tehnyt hylkeestä ilmoituksen. Pelastuslaitos sai kuitenkin pienen hylkeen kiinni haavilla helposti.

-Se on helppo ottaa kiinni, kun mahtuu haaviin, eikä paina kauheasti.

Valkosaaren talonmies lainasi venettään, jolla hylje kuljetettiin jonkin matkan päähän ja päästettiin mereen uiskentelemaan sunnuntaina iltapäivällä.

Kontula ei osaa sanoa, mikä hylje on kyseessä. Helsingin vesillä on kuitenkin nähty viime vuosina joka talvi harmaahylkeitä.

Kontulan mukaan Helsingissä tulee hylkeenpelastustehtäviä eteen ehkä yksi tai kaksi joka kevät.

Viime vuonna huhtikuussa Helsingin Lauttasaaressa löytyi rannalta kuollut hylje. Valkosaaresta haavilla pelastettu hylje ei kuitenkaan ollut loukkaantunut.

-Eiköhän se siitä uimaan lähtenyt, kertoo Kontula.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme