Mainos
Mainos

Hylkeiden aiheuttamista vahingoista vaaditaan korvauksia

Suomen kalastusvakuutusyhdistykset vaativat hallitukselle lähettämässään kirjeessä hylkeiden kalastukselle aiheuttamien vahinkojen korvaamista kokonaan valtion varoista. Hallitusohjelmassa todetaan, että hallitus selvittää hylkeiden kalastukselle aiheuttamien vahinkojen korvausjärjestelmän tarpeellisuuden.

Kalastusvakuutusyhdistykset pitävät korvausjärjestelmää välttämättömänä. Yhdistysten mielestä vahingot tai niiden korvaustarve eivät ole poistuneet, vaikka viime vuosina onkin ollut mahdollisuus hylkeiden vähäiseen suojametsästykseen. Metsästyslain mukaan hylkeiden kalastukselle aiheuttamat vahingot korvataan talousarvion rajoissa valtion varoista. Talousarviossa ei ole kuitenkaan osoitettu varoja hyljevahinkojen korvaamiseen. Vakuutuskorvauksissa kalastajaa taas rasittavat vakuutusmaksut ja omavastuu. Yhdistysten mielestä ei ole oikein, että hylkeiden suojelu tapahtuu suurelta osin kalastajien kustannuksella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot