Mainos
Mainos

Hylkeiden pyyntilupien määrä kaksinkertaistuu

Suomi aikoo kaksinkertaistaa hylkeiden pyyntilupien määrän.

Pyyntilupia on Helsingin Sanomien mukaan tulossa Suomenlahdelle ja Pohjanlahdelle yli kaksisataa, kun niitä viime vuonna oli vain sata. Yhtenä syynä hylkeiden suojeluohjelman tarkistamiseen on se, että EU:n komissio ei aio hyväksyä hylkeiden aiheuttamien vahinkojen korvaamista kalastajille. Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä katsoo, että on ristiriitaista lisätä suojelua samaan aikaan, kun hyljevahingot kasvavat.

Ministeriö pyrkii päättämään lupien määrästä tämän tai ensi viikon aikana. Ympäristöministeri Satu Hassin mielestä suojelualueiden perustamista ei voi kytkeä korvausten maksamiseen.

Ympäristöjärjestöt vastustavat


Maa- ja metsätalousministeriö on suunnitellut, että hylkeiden metsästysmääriä nostettaisiin. Suomen luonnonsuojeluliiton ja WWF:n mukaan harmaahyljekanta ei kestäisi nykyistä laajempaa metsästystä. Järjestöjen mielestä ministeriön pyyntikaavailut ovat outoja, sillä Itämeren suojelukomissio ei hyväksy hylkeenpyyntiä muuten kuin tutkimustarkoituksiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme