Mainos
Mainos

Hylkeiden suojelualueista päätös

Valtioneuvosto on antanut tänään päätöksensä kiistellyistä harmaahylkeiden suojelualueista.

Valtioneuvosto päätti perustaa Suomen merialueille seitsemän harmaahylkeiden suojelualuetta, joilla metsästys on kielletty, mutta kalastus tietyin rajoituksin on sallittu.

Päätökseen liittyy lausuma, jonka mukaan suojelualueiden vaikutukset ammattikalastukseen ja luonnonlohikantaan on selvitettävä vuoden 2006 loppuun mennessä. Myös harmaahylkeiden pakoetäisyys on selvitettävä. Lausumassa edellytetään, että tulosten pohjalta alueiden käytönrajoituksia pitää tarvittaessa muuttaa.

Suojelualueilla halutaan varjella harmaahylkeitä ihmisen aiheuttamilta häiriöiltä. Liikkuminen hylkeille tärkeiden luotojen ja luotoryhmien ympärillä on ilman lupaa kielletty noin 900 metrin etäisyydellä luodosta. Suojelualueiden muissa osissa liikkuminen ilman lupaa on kielletty helmikuun alusta kesäkuun puoliväliin, jolloin hylkeillä on poikimis- ja karvanvaihtoaika.

Hylkeensuojelualueiden kokonaispinta-ala on noin 19000 hehtaaria. Alueet sijaitsevat pääasiassa ulkomerellä valtion vesialueilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme