Mainos
Mainos

Hymynaama kertoo hyvästä hygieniasta

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on päättänyt ottaa käyttöön viime vuonna pilottihankkeen avulla testatun hymyjärjestelmän koko maassa. Leveä hymynaama kertoo, että ravintolan hygienia on kunnossa.

Järjestelmä otetaan käyttöön vaiheittain vajaan vuoden kuluttua toukokuusta 2013 alkaen.

Ensimmäinen vaihe koskee elintarvikemyymälöitä ja tarjoilupaikkoja.

Syyskuussa uudistettu elintarvikelaki edellyttää, että toimipaikat julkaisevat elintarvikevalvonnan tiedot. Tiedot julkaistaan Oiva-raportissa, josta tulee virallinen tarkastuksesta kertova asiakirja. Raportti pitää asettaa näkyville.

– Valvontatietojen julkistaminen on iso muutos valvonnan käytäntöihin. Projektissa on vielä paljon sovittavaa ennen sen käyttöönottoa, sanoo Eviran ylitarkastaja Marina Häggman.

Häggmanin mukaan valvontatietojen julkistamisen tavoitteena on avoimuuden lisääminen ja elintarvikevalvonnan yhdenmukaistaminen.

Oivaa testattiin viime vuonna viidellä eri alueella ympäri Suomea. Häggmanin mukaan Oiva-pilotti sai pääosin myönteistä palautetta.

Palautekyselyn mukaan varsinkin kuluttajat toivovat raporttien julkistamista, kun taas toimijoista vähän yli puolet ei haluaisi tuloksia esiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme