Mainos
Mainos

Hynönen: Työajan lyhennystä pohdittava

SAK:laisen Rakennusliiton puheenjohtaja Pekka Hynönen katsoo, että työajan lyhentäminen on otettava keskeiseksi asiaksi seuraavalla tulokierroksella. Hynösen mukaan työaikaa on lyhennettävä mm. työttömyyden vähentämiseksi.

Hynönen on sitä mieltä, että keskustelua työajan lyhentämisen malleista on syytä jatkaa ja konkretisoida. Hän viittaa Ranskan, Italian ja Saksan ratkaisuihin.

-Ei ole mitään perusteita sille, miksi Suomi ei voisi ja sen pitäisi olla vähintään eurooppalaisten kärkimaiden tahdissa tässä asiassa, Hynönen sanoi tänään Oulussa rakentajien kesäpäivien pääjuhlassa.

Alan työterveyshuolto kaipaa korjaamista

Rakennusliitto vaatii valtioneuvostoa täydentämään rakennustyön turvallisuudesta annettua päätöstä. Hynönen muistutti liiton työmaatarkastuksiin viitaten, että kohteiden aliurakoitsijoista useimmat ovat laiminlyöneet lakisääteiset velvoitteensa työterveyshuollossa.

-Työsuojelupiirit ovat asiassa voimattomia. Ne eivät kykene valvomaan suurta, jatkuvasti liikkeessä olevaa aliurakoitsijoiden joukkoa, hän totesi. Hynösen mukaan vahingon kärsivät välittömästi rakennustyöläiset ja välillisesti koko yhteiskunta lisääntyneinä sairaus- ja työkyvyttömyyseläkekustannuksina.

Myös pääurakoitsijoille Hynönen sälytti vastuuta tilanteen korjaamisessa. Pääurakoitsijan tulisi varmistaa, että työmailla käytetään vain sellaisia aliurakoitsijoita, joilla työterveyshuolto on kunnossa. Asiasta voitaisiin ottaa määräys yrittäjien välisiin urakkaehtoihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme