Mainos
Mainos

Hyökkäykset älypuhelimiin vielä harvinaisia Suomessa

Tietoturvahyökkäykset älypuhelimeen ovat vielä harvinaisia Suomessa. Tietoturvayhtiö F-Securesta kerrotaan, että älypuhelinten haittaohjelmia ja vakoilutapauksia on nähty Suomessakin, mutta riski joutua uhriksi on vielä pieni.

– Kännykkäpuolla puhutaan sadoista haittaohjelmista. Se on häviävän pieni määrä verrattuna tietokonepuolen miljooniin haittaohjelmiin, kertoo yhtiön tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Viestintäviraston tietoturvayksikölle CERT-FI:lle ei ole tullut ollenkaan ilmoituksia suomalaisten älypuhelimiin kohdistuneista tietoturvahyökkäyksistä.

Älypuhelimien tietoturvauhkien ennustetaan kuitenkin kasvavan tulevaisuudessa.

– Mitä enemmän puhelimiin tulee ominaisuuksia, sitä todennäköisemmin niissä on myös haavoittuvuuksia, joita voidaan käyttää hyväksi haittaohjelmia levitettäessä, sanoo tietoturva-asiantuntija Mikko Halin.

Asiantuntijoiden mukaan älypuhelin kannattaa suojata esimerkiksi suojakoodilla ja virusohjelmalla. Hyppönen arvioi, että tavalliset suomalaiset älypuhelinten käyttäjät ovat suojautuneet riskeiltä selvästi yrityksiä heikommin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme