Mainos
Mainos

Hyperaktiivisuus altistaa tytöt sydän- ja verisuonitaudeille

Tutkimuksessa havaittiin, että tyttöjen ja poikien hyperaktiivisuudessa ei ole ratkaisevaa eroa, mutta ympäristö suhtautuu eri tavoin heidän hyperaktiivisuuteensa.

Tyttöjen hyperaktiivisuus eli levottomuus, touhuaminen ja jatkuva liikkeelläolo altistaa heitä aikuisiässä sydän- ja verisuonitaudeille suuremmalla todennäköisyydellä kuin poikia. Tämä käy ilmi Helsingin yliopiston psykologian laitoksella tehdystä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan tyttöjen ja poikien hyperaktiivisuudessa ei ole ratkaisevaa eroa, mutta ympäristö suhtautuu eri tavoin tyttöjen ja poikin hyperaktiivisuuteen. Pojille se sallitaan, tytöille ei. Tytöille muodostuu näistä synnynnäisistä ominaisuuksista suurempi stressi kuin pojille.

Tutkimuksen mukaan varhaislapsuuden eli 3-9-vuotiaiden temperamentti ennustaa sekä suoraan että epäsuorasti 21 vuotta myöhemmin mitattua aikuisiän sydän- ja verisuonitautiriskiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot