Mainos
Mainos

Hyperaktiivisuus altistaa tytöt sydän- ja verisuonitaudeille

Tutkimuksessa havaittiin, että tyttöjen ja poikien hyperaktiivisuudessa ei ole ratkaisevaa eroa, mutta ympäristö suhtautuu eri tavoin heidän hyperaktiivisuuteensa.

Tyttöjen hyperaktiivisuus eli levottomuus, touhuaminen ja jatkuva liikkeelläolo altistaa heitä aikuisiässä sydän- ja verisuonitaudeille suuremmalla todennäköisyydellä kuin poikia. Tämä käy ilmi Helsingin yliopiston psykologian laitoksella tehdystä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan tyttöjen ja poikien hyperaktiivisuudessa ei ole ratkaisevaa eroa, mutta ympäristö suhtautuu eri tavoin tyttöjen ja poikin hyperaktiivisuuteen. Pojille se sallitaan, tytöille ei. Tytöille muodostuu näistä synnynnäisistä ominaisuuksista suurempi stressi kuin pojille.

Tutkimuksen mukaan varhaislapsuuden eli 3-9-vuotiaiden temperamentti ennustaa sekä suoraan että epäsuorasti 21 vuotta myöhemmin mitattua aikuisiän sydän- ja verisuonitautiriskiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme