Mainos
Mainos

Hyssälä arvostelee kehyskurin tiukkuutta

Hyssälä muistutti, että esimerkiksi alkoholiveron kasvanutta tuottoa ei voi kuitenkaan käyttää samalla kasvaviin haittoihin, koska menokehyksessä on pysyttävä.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä arvostelee budjettikuria liian tiukaksi sosiaalipolitiikan osalta. Hyssälän mukaan tiukka menokehys estää joustavat investoinnit kansalaisten arjen kannalta tärkeisiin asioihin, kun tulokehitys kulkee omaa latuaan ja menokuri pysyy tiukkana.

Peruspalveluministeri huomautti TV1:n Lauantaiseurassa, että esimerkiksi alkoholiveron tuotto on kasvanut alkoholin kulutuksen lisäännyttyä. Verotulojen kasvua ei voi kuitenkaan käyttää samalla kasvaviin haittoihin, koska menokehyksessä on pysyttävä.

- Jotenkin minä kaipaan tähän sosiaali- ja terveyspuolelle toisentyyppistä budjettikuria, Hyssälä myönsi. Nykyinen menettelytapa ei hänen mielestään toimi parhaalla mahdollisella tavalla ja budjetointitavan olisi oltava joustavampi kansalaisten arkea koskevissa kysymyksissä.

Hyssälä sanoi myös, että kunta- ja palvelurakenneuudistuksen yhteydessä on pohdittava mahdollisuutta palata korvamerkittyihin valtionosuuksiin, jotta esimerkiksi kuntien panostus vanhustenhoitoon voidaan turvata. Nykyisin ministeriöllä ei ole mahdollisuutta puuttua siihen, mihin kunnat valtionosuutensa käyttävät.

Hyssälä vastaa opposition vanhustenhoidon tilaa koskevaan välikysymykseen keskiviikkona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme