Mainos
Mainos

Hyssälä avaisi sairaalat iltaisin yksityislääkäreiden käyttöön

Hyssälä korostaa sitä, ettei muutoksella ole tarkoitus heikentää julkista terveydenhoitoa.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) haluaa avata sairaaloiden, terveyskeskusten ja kunnallisen hammashoidon tilat ja laitteet iltaisin yksityislääkäreiden käyttöön, kertoivat Väli-Suomen sanomalehdet sunnuntaina. Siten tilat olisivat nykyistä tehokkaammassa käytössä.

Tähän asti tilojen tehokkaamman käytön on estänyt laki, jonka mukaan potilaalle ei makseta sairausvakuutuskorvausta, jos hän on käynyt yksityislääkärin vastaanotolla julkisen terveydenhoidon tiloissa.

Säädöksen tarkoituksena oli estää kaksinkertainen maksu, koska valtion rahaa on käytetty jo rakennuskustannuksiin.

Hyssälä lupaa, että sairausvakuutuslakia muutetaan niin, että korvaus tulee mahdolliseksi. Tällä viikolla tehtiin päätös asiaa selvittävän työryhmän asettamisesta, mutta sen yksityiskohdista ole vielä sovittu.

Hyssälä sanoo, että muutos parantaisi esimerkiksi syrjäseutujen erikoislääkäripalveluja. Samalla kunnat saisivat vuokratuloja. Päätösvallan tilojen avaamisesta yksityisille palveluntuottajille Hyssälä säilyttäisi kunnilla.

Hyssälä korostaa sitä, ettei muutoksella ole tarkoitus heikentää julkista terveydenhoitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot