Mainos
Mainos

Hyssälä: Hallitus on pelastamassa työeläkevarat

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (Kesk.)on sitä mieltä, että hallitus on pelastamassa työeläkevarat.

Hänen mielestään pidemmät työurat ja myöhäisempi eläkkeelle siirtyminen vahvistavat työeläkejärjestelmää ja luovat luottamusta sen kestävyyteen pitkällä aikavälillä.

- Tällä tavoin eläketaso turvataan, nuorien sukupolvien maksutaakkaa kevennetään ja eläkejärjestelmän uskottavuus säilytetään, kirjoittaa Hyssälä tiedotteessaan.

Samalla Hyssälä tyrmää Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoman väitteen siitä, että eläkeiän korottamisessa olisi ollut kyse yrityksestä kaapata työeläkevarat valtion haltuun.

- Tällaisten väitteiden esittäminen osoittaa, että Sdp on menettänyt oppositiossa suhteellisuudentajunsa.

Hallitus muutti nopealla aikataululla työeläkeyhtiöiden vakavaraisuussäädöksiä väliaikaisesti.

- Näin turvattiin työeläkeyhtiöiden rahoituksellista kestävyyttä yli pahimman taantuman. Lähiaikoina aloittava työeläkevarojen sijoitustyöryhmä perustetaan pohtimaan eläkevarojen turvallista ja tuottavaa sijoitustoimintaa ja eläkevarojen valvonnan tehostamista. Eläkevarat ovat suomalaisten työllä tekemää varallisuutta ja eläke on osa sosiaaliturvaa, kirjoittaa Hyssälä.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme