Mainos
Mainos

Hyssälä korottaisi alkoholijuomien hintaa

Peruspalveluministerin mielestä alkoholin veroalen tavoitteet - yksityinen tuonti ulkomailta ja harmaa talous - on saatu kuriin ja nyt on korjausliikkeen aika.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä esittää, että seuraava hallitus korottaisi alkoholijuomien hintaa kymmenellä prosentilla.

Hyssälä viittaa Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa asiantuntijoiden näkemykseen siitä, että kymmenen prosentin hinnankorotus vähentäisi jo alkoholin kulutusta.

Hyssälän mukaan hinnankorotuksiin on syytä kasvaneiden alkoholihaittojen vuoksi. Matti Vanhasen nykyinen hallitus alensi alkoholiveroa tuntuvasti vuoden 2004 maaliskuussa. Tuolloin halpenivat etenkin väkevät alkoholijuomat ja keskiolut.

Peruspalveluministeri katsoo veroalen tavoitteiden toteutuneen, sillä hänen mukaansa alkoholijuomien yksityinen tuonti ulkomailta on vähentynyt ja harmaa talous saatu aisoihin. Hyssälän mukaan nyt on kuitenkin korjausliikkeen aika lisääntyneiden alkoholihaittojen takia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme