Mainos
Mainos

Hyssälä: Omaishoitajien asemaa parannettava

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä näkee välttämättömänä jatkaa omaishoidon kehittämistä.

Hyssälä muistuttaa, että ikäihmisten määrä lisääntyy ja samalla omaishoidon merkitys palvelurakenteen osana kasvaa entisestään. Hyssälän mukaan moni omaishoitaja pitää tuen verotusta epäkohtana. Jos omaishoitajien asemaa halutaan parantaa, on pohdittava myös ennakkoluulottomasti muutoksia verotukseen.

Hyssälän mielestä olisi syytä pohtia, voisiko omaishoitajien verotaakka keventää korottamalla kunnallisverotuksen perusvähennystä tai luomalla verotukseen uusi omaishoitovähennys.

Yhteiskunnalle tästä koituvat kustannukset olisivat hyssälän mukaan kohtuulliset, mutta omaistaan hoitavalle tärkeä lisä arjesta selviytymiseen.

Omaishoitajan saama hoitopalkkio on veronalaista tuloa, josta toimitetaan ennakonpidätys. Ja veroprosentti kasvaa, mikäli hoitajalla on hoitopalkkion lisäksi palkka- tai eläketuloa, jolloin maksettava palkkio katsotaan sivutuloksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot