Mainos
Mainos

Hyssälä: Perhepalvelut keskitettävä

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mukaan perhepalvelut tulisi hoitaa kunnissa keskitetysti. Tällä halutaan kiinnitää huomiota etenkin kasvaneeseen lastensuojelun tarpeeseen.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä haluaisi keskittää perhepalveluiden tarjonnan kunnissa.

Hyssälän mukaan nykyjärjestelmä lasten, nuorten ja perheiden kuntapalveluissa on liian hajanainen. Hyssälä esittää Helsingin Sanomissa, että kunnat keskittäisivät sosiaali-, terveys- ja nuorisotoimen palvelut niin sanottuihin perhekeskuksiin.

Palveluiden ei tarvitsisi olla fyysisesti samassa paikassa, vaan ne koottaisiin verkostoksi tietotekniikan keinoin. Uudistuksen tavoitteena on varhainen puuttuminen perheiden ongelmiin parantamalla tiedonkulkua ja yhteistyötä eri viranomaisten välillä.

Taustalla on lastensuojelutapausten määrän kasvu, joka Hyssälän mielestä kertoo yhteiskunnan kovuudesta ja perheiden muutospaineista. Toissa vuonna yli 50 000 lasta ja nuorta kuului lastensuojelun piiriin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot